1 грудня - Всесвітній день боротьби зі Снідом.

Всесвітній день боротьби зі Снідом (World AIDS Day) щорічно відзначається по всьому світу 1 грудня, Цей День став одним з найбільш важливих міжнародних днів, пов'язаних з питаннями охорони здоров'я і однією з ключових можливостей підвищення інформованості,належного вшанування пам'яті загиблих від хвороби, і можливості відзначити такі досягнення як розширення доступу до лікування та заходів профілактики.

У всьому світі сьогодні говорять про Снід, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія, про масштаби цієї трагедії, про те, що ця чума 20, а тепер вже і 21 століття загрожує існуванню людства... і, звичайно ж, про те, як зупинити глобальне поширення епідемії ВІЛ/Сніду.

Вчитель біології Оберняк Лариса Анатоліївна провела тренінг з учнями 9-10 класів на тему «Ми проти СНІДу». Вчитель розповіла про історію поширення хвороби, шляхи та ризики зараження, симптоми захворюваності, ілюструючи свою розповідь слайдами презентації.

З учасниками тренінгу були проведені вправи «Кущ сподівань», «Руханка», «Цукерка», «Чотири кути», Гра «Серце». Діти обговорювали ситуації «Якби у вашому класі навчалася ВІЛ позитивна дитина?», «Що є небезпечним і які дії безпечні при контактах з ВІЛ інфікованим".

На кінець учні потиснули один одному руки, побажали здоров’я, прийшли до висновку, що потрібно бути толерантними до тих, хто зазнав удару смертельного вірусу. Віримо, що цей захід допоможе обрати здоровий спосіб життя. Фото тут.

Кiлькiсть переглядiв: 221

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.